Design Magazine Winter 2019 Wedding 2018 Look Of the Week
Διακόσμηση Σπιτιού

Νηστίσιμη μπουγάτσα

 

nistisimi-mpougatsa-petretzikisΑπό τον Άκη Πετρετζίκη 


Η παραδοσιακή και αγαπημένη όλων μπουγάτσα, γίνετε νηστίσιμη. Μια διαφορετική εκδοχή για ένα πεντανόστυμο γλυκό, ιδανικό για κάθε στιγμή!

 


Υλικά  
•    300 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
•    1 λίτρο γάλα καρύδας
•    250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
•    1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
•    ξύσμα από 2 λεμόνια
•    30 γρ. μαργαρίνη
•    2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
•    850 γρ. σφολιάτα
•    50 γρ. καρύδα τριμμένη
•    ½ κ.γ. κανέλα σε σκόνη
Για το σερβίρισμα
•    άχνη ζάχαρη
•    κανέλα σε σκόνη

 

nistisimi-mpougatsa-petretzikis

Εκτέλεση
•    Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε τη ζάχαρη και το γάλα καρύδας.
•    Μεταφέρουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να ζεσταθεί ανακατεύοντας με ένα σύρμα.
•    Όταν πάρει βράση ρίχνουμε το σιμιγδάλι, το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα από το λεμόνι και συνεχίζουμε να χτυπάμε για να πήξει η κρέμα.
•    Όταν είναι έτοιμη αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη μαργαρίνη και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε με το σύρμα για να ομογενοποιηθούν τα υλικά και την αφήνουμε να κρυώσει.
•    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.
•    Απλώνουμε τα φύλλα σφολιάτας στην επιφάνεια εργασίας μας και περνάμε απαλά με τον πλάστη για να ισιώσουν.
•    Αλείφουμε με μαργαρίνη ένα αντικολλητικό ταψί 25x32εκ. και στρώνουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας. Πιέζουμε με τα χέρια μας για να απλωθεί ομοιόμορφα.
•    Μεταφέρουμε στο ταψί την κρέμα και την απλώνουμε για να καλύψει όλη την επιφάνεια του ταψιού.
•    Ρίχνουμε την τριμμένη καρύδα και την κανέλα σε σκόνη. Απλώνουμε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και σκεπάζουμε τη γέμιση. Πιέζουμε τις άκρες για να ενωθούν τα δύο φύλλα.
•    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε ψηλή σχάρα για 30-40 λεπτά. Όταν είναι έτοιμη την βγάζουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.
Για το σερβίρισμα
•    Μεταφέρουμε τη μπουγάτσα σε ένα ξύλο κοπής και κόβουμε σε κομμάτια.
•    Ρίχνουμε άχνη ζάχαρη και κανέλα σε σκόνη.

nistisimi-mpougatsa-petretzikis

Ακολούθησε το Design Magazine στο Facebook

Τοπικά Νέα & Ειδήσεις

   Τρικαλα Ενημέρωση