Σταμάτα να ψάχνεις την αδερφή ψυχή σου!

 

eteron-imisiΑπό την
Κατερίνα Παπαθανασίου

 
Το έχεις δει σε ρομαντικές κομεντί, σε φωτογραφίες που γίνονται viral, το έχεις χιλιοδιάβασει στις 50 αποχρώσεις του γκρι και αναρωτιέσαι γιατί όλοι αυτοί βρήκαν το άλλο τους μισό με τόση ευκολία ενώ εσύ ακόμη ψάχνεις;
Υπάρχει τελικά αδερφή ψυχή; Κατά πόσο είναι εφικτό να βρούμε την αδελφή ψυχή μας;

 Σε αυτά τα δύο ερωτήματα προσπαθεί να μας δώσει απαντήσεις ο καθηγητής ψυχολογίας Gary W. Lewandowski Jr ο οποίος υποστηρίζει πως ο όρος «soulmate» μπορεί να είναι επικίνδυνος για τη ψυχική μας υγεία.
Σύμφωνα με τον καθηγητή, μπορεί να είναι επικίνδυνος γιατί υποδηλώνει τελειοποίηση - και η τελειότητα στις σχέσεις ουσιαστικά δεν υπάρχει. Ψάχνουμε έναν άνθρωπο τέλειο σε όλα του, ο οποίος μάλιστα να συγχωρεί και να παραβλέπει τις δικές μας ατέλειες, έτσι φτάνουμε σε μια ατέρμονη αναζήτηση για την αδερφή ψυχή μας.
Γιατί το κάνουμε όμως αυτό;
Αυτό συμβαίνει γιατί συνήθως όταν θέλουμε να βρούμε την αδελφή ψυχή, ψάχνουμε κάποιον που να μας μοιάζει, που να φτιάχτηκε αποκλειστικά για εμάς αλλά ταυτόχρονα να μην έχει τα δικά μας ελαττώματα. Όμως η αγάπη δεν λειτουργεί έτσι. Το έτερο ήμισυ δεν μπορεί να διορθώσει ως δια μαγείας όλα μας τα προβλήματα.

eteron-imisi-1

Τι πρέπει να κάνω για να βρω τον ιδανικό σύντροφο;
Βρες τα ιδανικά χαρακτηριστικά. Ο/η ιδανικός/η σύντροφος δεν χρειάζεται να είναι τέλειος, θα πρέπει όμως να έχει κάποια χαρακτηριστικά. Μπορείς να κάνεις μια λίστα (δεν είναι κατακριτέο) με αυτά που αναζητάς σε κάποιον/α, γιατί εάν ψάχνεις για συγκεκριμένες ιδιότητες, αντί για μια αόριστη ιδέα-όπως η αδελφή ψυχή- τότε είναι πιο εύκολο να πετύχεις το στόχο σου.
Παρατήρησε τα ζευγάρια γύρω σου. Κοιτάζοντας όσους βρίσκονται πιο κοντά σε εσένα είναι ο καλύτερος τρόπος να βρεις ρεαλιστικούς και ειλικρινείς στόχους. Θα δεις ότι το καθένα από αυτά έχει διαφορετικά προβλήματα να λύσεις. Θα δεις επίσης μια ποικιλία πραγματικών ζευγαριών που θα σε κάνουν να αναρωτηθείς πως κρατούν τη σχέση τους ευτυχισμένη.
Δώσε προτεραιότητα στον εαυτό σου. Η ύπαρξη μιας υγιούς σχέσης αρχίζει με την εστίαση στον εαυτό σου. Αν δεν σου αρέσει κάτι δεν χρειάζεται να το κάνεις μόνο και μόνο για να βρεθείς σε μια σχέση. Με λίγα λόγια δεν χρειάζεται να καταπιέζεσαι για κανέναν και για τίποτα.
Design Magazine Team

 

Ακολούθησε το Design Magazine στο Facebook

 

Τοπικά Νέα & Ειδήσεις

   Τρικαλα Ενημέρωση