Πώς θα φαίνονται τα μάτια σου πιο μεγάλα;

 

Pretty faceΝιώθεις ότι το σχήμα και το μέγεθος των ματιών σου δεν είναι αρεστό; Η κούραση και το ξενύχτι δείχνουν τα μάτια σου εκτός από ταλαιπωρημένα και πολύ μικρά; Ο τρόπος που βάφεσαι και η φροντίδα που τους δίνεις είναι το μυστικό για να πετύχεις ένα ιδανικό σχήμα ματιών και να τα κάνεις να... φαίνονται πιο μεγάλα άρα και πιο εντυπωσιακά.

Μην φοβάσαι τη μάσκαρα.
2 με 3 στρώσεις μάσκαρα δεν είναι υπερβολή, εφόσον έχεις ένα καλό και αξιόπιστο προϊόν. Πέρασε την αρκετές φορές, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα 2/3 της γραμμής των βλεφάρων προς τα έξω. Η μάσκαρα θα ενισχύσει τις βλεφαρίδες και θα κάνει τα μάτια σου να φαίνονται μεγάλα και λαμπερά.

Φροντίστε το σχήμα των φρυδιών σου.
Ένα ατημέλητο σχήμα φρυδιών δεν αφήνει τα μάτια σου να λάμψουν. Οι τριχούλες που μεγαλώνουν σκόρπιες στο πάνω βλέφαρο δημιουργούν άσχημες σκιές στα μάτια. Εκτός από τις τρίχες που βγάζεις, φρόντισε να χτενίζεις προς τα επάνω με το ειδικό βουρτσάκι τα φρύδια σου και να τα αραιώνεις. Μη κάνεις υπερβολές και ακολούθησε  το φυσικό σχήμα των ματιών. Εναλλακτικά, μπορείς να τα κάνεις λίγο πιο έντονα, καλύπτοντας τα κενά με ένα μολύβι.

Λευκό ή μπεζ μολύβι ματιών.
Ιδανικό για τις γυναίκες που έχουν έντονους μαύρους κύκλους, γιατί το μαύρο μολύβι τους σκουραίνει ακόμη πιο πολύ. Το λευκό μολύβι στο εσωτερικό των κάτω βλεφάρων έχει τη δυνατότητα να αναδείξει τα μάτια σου, ειδικά, εάν ξεκινήσεις από την εσωτερική γωνία των ματιών. Με αυτόν τον τρόπο θα δοθεί η ψευδαίσθηση ότι έχεις πολύ μεγαλύτερα μάτια από την πραγματικότητα.

Αγάπησε το concealer.
Πολλοί θα πουν ότι είναι αρκετά βαρύ και μπορεί να δημιουργήσει πιο γρήγορα ρυτίδες ή να αποκτήσεις εντονότερο το "πόδι της χήνας". Εμείς θα σου πούμε ότι με μια και μόνο στρώση μπορείς να καλύψεις τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σου και να κάνεις το βλέμμα σου να φαίνεται πιο ξεκούραστο! Προτίμησε επώνυμα προϊόντα που δεν χρειάζονται πολλές στρώσεις για να προσφέρουν κάλυψη και δεν επιβαρύνουν το δέρμα σου αφού δεν περιέχουν parabens και αλκοόλη.

Μείωσε το πρήξιμο στα μάτια.
Να κοιμάσαι αρκετές ώρες το βράδυ και χωρίς ψηλό μαξιλάρι. Να πλένεις το πρόσωπο σου με χλιαρό προς κρύο νερό και να κάνεις κομπρέσες με κρύα φακελάκια τσαγιού πάνω από τα βλέφαρα. Επένδυσε τέλος, σε μια καλή κρέμα ματιών που μειώνει το πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια και σου δίνει άσχημη όψη. Εάν τα μάτια σου είναι πρησμένα, πολύ δύσκολα θα μπορέσεις να το καλύψεις με eyeliner ή οποιοδήποτε άλλο προϊόν μακιγιάζ.

Απόφυγε το eyeliner.
Απέφυγε το eyeliner εάν δε μπορείς να το χρησιμοποιήσεις τέλεια. Τα μάτια σου θα μετατραπούν σε "κουμπότρυπες" και φυσικά δεν θα έχεις την ιδανική ολόισια γραμμή που απαιτείται. Εάν αποφασίσεις να μάθεις να το χρησιμοποιείς, ξεκίνησε από την εσωτερική γωνία των ματιών και τράβηξε μια γραμμή προς τα έξω. Προτίμησε ένα eyeliner με πολύ λεπτό πινέλο, αφού οι παχιές μπορούν να φέρουν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα.

Design Magazine Team

Ακολούθησε το Design Magazine στο Facebook

 

Τοπικά Νέα & Ειδήσεις

   Τρικαλα Ενημέρωση