5 ενδείξεις που δείχνουν ότι είσαι έτοιμος για σοβαρή σχέση.

 

ΆνδραςΑναρωτιέσαι συχνά αν μια μακροχρόνια σχέση είναι κατάλληλη για σένα; Αν είσαι ο άνδρας του one night stand ή για κάτι παραπάνω. Εδώ είναι 5 ενδείξεις που θα σε κάνουν να καταλάβεις εάν τελικά είσαι έτοιμος για μια σοβαρή σχέση.

 

1. Επιθυμείς κάτι "περισσότερο".
Βγαίνεις ραντεβού, επωφελείσαι από κάθε νέα γνωριμία, σου αρέσει να κάνεις περιστασιακές σχέσεις, αλλά αρχίζεις να νιώθεις ένα κενό σε όλα αυτά. Θέλεις περισσότερα. Θέλεις κάποιον να σε αγκαλιάσει και να παρακολουθήσετε μαζί μια ταινία. Το sex είναι ωραίο, αλλά βρίσκεις τις συζητήσεις μαζί της πιο ενδιαφέρουσες. Η dating coach Lorrae Bradbury λέει ότι θα ξέρεις αν είσαι έτοιμος για μια σχέση «όταν ποθείς περισσότερο οικειότητα και σύνδεση. Όταν θα θες η σύντροφός σου να γιορτάζει μαζί σου τις επιτυχίες και να υποστηρίζετε ο ένας τον άλλον στις δυσκολίες».

2. Συνειδητοποιείς ότι πολλά κοινωνικά status είναι ξεπερασμένα.
Στην κουλτούρα μας, υπάρχει μεγάλη πίεση στους άνδρες να αποφεύγουν σοβαρές σχέσεις και να ακολουθούν τη φιλοσοφία του τραγουδιού «θα ζήσω ελεύθερο πουλί». Μια μακροχρόνια σχέση την ντύνουμε συχνά με υποκοριστικά του τύπου "τον έδεσε τον γάιδαρο", "ο κύριος και η κυρία Κοκοβίκου" και άλλες ξεπερασμένες εξυπνάδες για να δείξουμε πόσο λάθος είναι να κάνεις μια σοβαρή σχέση.

Αν έχεις σταματήσει να σε νοιάζουν όλα αυτά που επαινούν τους singles άνδρες και τους περιστασιακούς έρωτες που βασίζονται μόνο στην εμφάνιση, τότε είσαι ένα βήμα πριν την... αγάπη.

3. Βάζεις ψηλά τον πήχη!
Αρχίζεις και αναζητάς κάτι καλύτερο. Βάζεις ψηλά τον πήχη όταν πρόκειται για μια νέα γνωριμία και δεν θέλεις να αναλωθείς στα ίδια και τα ίδια. Ξέρεις πλέον τι ζητάς ως προς την ικανοποίηση των ψυχικών και συναισθηματικών σου αναγκών, ενώ η εξωτερική εμφάνιση ίσως μπει σε δεύτερη μοίρα. Ίσως θέλεις να μπεις σε ένα παιχνίδι αυτοαξιολόγησης και αυτοβελτίωσης, που σαφώς θα σε κάνει καλύτερο άνθρωπο αλλά θα σου μάθει και ποιες είναι οι πραγματικές σου ανάγκες από μια σχέση.

4. Συνειδητοποιείς ότι η σωστή σχέση δεν σε βαλτώνει.
Έχεις βρει κάποια και προχωράτε πολύ καλά, καλύτερα και από το αναμενόμενο, ξέρεις όμως ότι αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραιτηθείς από τον εαυτό σου για μια ζωή καθισμένος στον καναπέ. Συνεχίζεις τη ζωή σου με τη νέα σου σύντροφο, διασκεδάζετε μαζί και αναζητάτε νέες περιπέτειες που θα σας κάνουν ευτυχισμένους... μαζί.

5. Ακούς περισσότερο την καρδιά σου.
Έχει εμφάνιση, είναι εκείνη που οι φίλοι σου θα εγκρίνουν αλλά κάτι μέσα σου λέει να μην προχωρήσεις. Μπορεί να ακούγεται γραφικό, αλλά η καρδιά μας καταλαβαίνει ποιο είναι το σωστό και ποιο όχι. Έχεις σταματήσει να κινείσαι με τη λογική και ψάχνεις να κάνεις σχέση σύμφωνα με αυτό που προστάζει η καρδιά σου. Η εμφάνιση και τα κοινωνικά status μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα και εσύ δεν φοβάσαι πλέον τις "ετικέτες".

Έχεις σταματήσει να φοβάσαι την αποτυχία και είσαι αποφασισμένος να πολεμήσεις για κάποια που αξίζει και που μπορεί να σε κάνει να νιώσεις βαθύτερα συναισθήματα.

Design Magazine Team

 

 

 

Ακολούθησε το Design Magazine στο Twitter, στο Facebook και στο Instagram.

Τοπικά Νέα & Ειδήσεις

   Τρικαλα Ενημέρωση