Βοηθήστε τον παπαγάλο σας να μιλήσει καλύτερα.

 

ParrotsΈχετε παπαγαλάκι που μιλάει, αλλά μέχρι τώρα δεν έχετε καταφέρει να του μάθετε και πολλά πράγματα. Όπως και τα μικρά παιδιά, έτσι και οι παπαγάλοι θέλουν βοήθεια και ενίσχυση για να μάθουν να μιλάνε σωστά και γρήγορα. Στην αγορά υπάρχουν κατάλληλα προϊόντα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να... ενθαρρύνουν και να βοηθήσουν την προσπάθεια του!

Μετά από αρκετό καιρό αναμονής, ο παπαγάλος σας αρθρώνει τη πρώτη του λέξη. Είστε τόσο ενθουσιασμένοι και περιμένετε ότι θα ξεστομίσει ολόκληρη φράση. Όμως ο παπαγάλος δεν λέει τίποτα άλλο και μένει κολλημένος σε αυτή τη μόνη λέξη και η πολυπόθητη στιγμή της ομιλίας του γίνεται μια αγχώδης κατάσταση για το αν το πουλί μπορεί να μιλήσει κανονικά. Δεν χρειάζεται όμως ιδιαίτερο άγχος αφού αυτό μπορεί να αλλάξει με λίγη καλή διάθεση και την ανάλογη εκπαίδευση από την πλευρά σας.

Καταρχάς, πρέπει να καταλάβετε για ποιον λόγο δεν μιλάει. Μπορεί να είναι πολύ μικρός για να μιλήσει και τότε θα πρέπει να περιμένετε ή ίσως έχει στρεσαριστεί με κάτι και πρέπει να το αντιμετωπίσετε. Απευθυνθείτε στον κτηνίατρο σας για να σας βοηθήσει να εντοπίσετε το πρόβλημα.

Αν δεν οφείλεται στο άγχος ή σε κάποιο άλλο παθολογικό πρόβλημα, τότε δοκιμάστε ενισχυτικά ομιλίας που στην κυριολεξία θα λύσουν τη γλώσσα του πτηνού σας. Πρόκειται για snacks σε διάφορες γεύσεις, όπως είναι με μέλι, εμπλουτισμένα με λεκιθίνη και βιταμίνες, συμβάλλοντας στη σωστή διατροφή του για να είναι εκτός από λαλίστατος και απόλυτα υγιής. Κάποια ενισχυτικά ομιλίας για παπαγάλους είναι πλούσια και σε ασβέστιο, σάκχαρα ή ιώδιο για ακόμη μεγαλύτερη φροντίδα του διαιτολογίου του.

Η ημερήσια ποσότητα είναι ανάλογη του μεγέθους του και του είδους του, όπως την προσδιορίζει η κατασκευάστρια εταιρεία κάθε προϊόντος. Βέβαια δεν σημαίνει ότι με το που θα φάει θα ξεκινήσει να μιλάει, θα πρέπει να έχετε υπομονή και επιμονή μέχρι το ενισχυτικό να κάνει τη δουλειά του. Επαναλαμβάνετε τις λέξεις που θέλετε να μάθει ο παπαγάλος σας με ηρεμία και μην τον στρεσάρετε, δώστε του τον χρόνο που χρειάζεται για να επεξεργαστεί ο εγκέφαλός του τη νέα «πληροφορία» και να αρχίσει να την αναμεταδίδει.

Για κάθε καινούργια λέξη που λέει, μπορείτε να του προσφέρετε μια λιχουδιά σαν επιβράβευση αλλά και για να τον ενθαρρύνετε για την επόμενη λεκτική του προσπάθεια. Μην ξεχνάτε ότι μπορεί να το κάνει σε ανύποπτο χρόνο και εκεί που δεν το περιμένετε να τον ακούσετε να λέει κουβέντες ασταμάτητα.

Design Magazine Team

 

Ακολούθησε το Design Magazine στο Facebook

Τοπικά Νέα & Ειδήσεις

   Τρικαλα Ενημέρωση