Αθήνα - Θεσσαλονίκη σε λιγότερο από 4 ώρες με το ηλεκτροκίνητο τρένο

 

ΤρένοΤο νέο ηλεκτροκίνητο τρένο που θα συνδέει την Αθήνα με τη Θεσσαλονίκη σε λιγότερο από 4 ώρες, έκανε την πρώτη του διαδρομή την Τετάρτη. Επιβάτες ήταν ο συντονιστής του Διαδρόμου Ανατολή/Ανατολική Μεσόγειος των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών, Mathieu Grosch, ο... γενικός γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών, Θάνος Βουρδάς, ο πρόεδρος του ΟΣΕ, Γιώργος Κακουλάκης, ο διευθύνων συμβούλος του ΟΣΕ, Παναγιώτης Θεοχάρης και επιτελικά στελέχη των ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΕΣΣΤΥ και ΕΡΓΟΣΕ.

Το έργο, η ολοκλήρωση του οποίου έχει διαρκέσει 30 χρόνια, θα συνδέει πλέον την πρωτεύουσα με τη Θεσσαλονίκη, ενώ θα διανύει την πλήρη απόσταση 210 χλμ. χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ηλεκτροκίνητη μηχανή.

Μέχρι τώρα το καθημερινό δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη χρησιμοποιούσε ηλεκτροκίνητη μηχανή μόνο για τη διαδρομή μεταξύ Αθήνας και Τιθορέας, ενώ το υπόλοιπο της διαδρομής πραγματοποιούταν με ντιζελοκίνητη μηχανή. Πλέον όμως, ως και το τέλος του έτους οπότε και αναμένεται να μπορεί να πραγματοποιηθεί ολόκληρη η διαδρομή αποκλειστικά με ηλεκτροκίνητη μηχανή, το ηλεκτροκίνητο τρένο θα καλύπτει την απόσταση Αθήνα-Λιανοκλάδι με ηλεκτροκίνητη μηχανή, θα αλλάζει σε ντιζελοκίνητη έως τον Παλιοφάρσαλο και θα αλλάζει και πάλι σε ηλεκτροκίνητη μηχανή ως τη Θεσσαλονίκη.

Από το 2019, εφόσον έχουν ολοκληρωθεί και τα τελευταία έργα στις γραμμές που συνδέουν το Λιανοκλάδι με τον Δομοκό, το τρένο θα καλύπτει την απόσταση Αθήνα-Θεσσαλονίκη σε μόλις 3 ώρες και 20 λεπτά. Προκειμένου όμως να αρχίσει να λειτουργεί η γραμμή θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί και ο έλεγχος των γραμμών, της ηλεκτροκίνησης και των συστημάτων σηματοδότησης πριν το νέο έτος.

Πηγή
 

 

 

 

Κάντε μας like στο Facebook και στο Instagram για να μαθαίνετε όλα τα νέα και τις δημοσιεύσεις μας!

Τοπικά Νέα & Ειδήσεις

   Τρικαλα Ενημέρωση