Ημερολόγιο κήπου - ποιες εργασίες κάνουμε το Φεβρουάριο;

 

Εργασίες κήπουΤον Φεβρουάριο ξεκινάμε τις εργασίες στο κήπο μας για να προετοιμάσουμε τα φυτά μας για την άνοιξη. Το χώμα θέλει σκάλισμα, τα φυτά μας κλάδεμα και αρχίζει η περίοδος της φύτευσης.

Κλάδεμα.
Κλαδεύουμε εφόσον οι θερμοκρασίες δεν θα είναι εξαιρετικά χαμηλές. Το κλάδεμα πρέπει να γίνει όταν τα φυτά είναι ακόμη... αδρανή. Βοηθάει τα δέντρα πρώτον για να τους δώσουμε το σχήμα που επιθυμούμε και δεύτερον να αυξήσουμε την καρποφορία τους. Οι τριανταφυλλιές, τα γεράνια και άλλα αναρριχώμενα φυτά πρέπει να κλαδευτούν, αφαιρώντας τα σπασμένα και ξερά κλαδιά, για να βοηθήσουμε την ανθοφορία τους.

Πότισμα.
Συνεχίζουμε να αποφεύγουμε το πότισμα, γιατί οι θερμοκρασίες είναι ακόμη πολύ χαμηλές. Βέβαια πρέπει να γνωρίζετε αν κάποιο από αυτά θέλει ειδική μεταχείριση και πολύ συχνό πότισμα, ειδικά αυτά που τα έχουμε μέσα στο σπίτι.

Φυτά εξωτερικού χώρου.
Αν έχετε φυτά στη βεράντα σας δεν χρειάζεται να ξεθαρρεύετε και να τα ξεσκεπάσετε, ο παγωμένος αέρας δεν θα σταματήσει μέχρι τις αρχές Μαρτίου. Φροντίστε να τα έχετε σε σημεία που δεν τα χτυπάει ο αέρας αλλά να τα βλέπει και λίγο ο ήλιος.

Φύτευση.
Ο Φεβρουάριος είναι η κατάλληλη περίοδος για να φυτέψουμε γυμνόριζα φυτά και βέβαια η τριανταφυλλιά είναι ίσως το πιο δημοφιλές από αυτά. Μπορούμε επίσης να φυτεύσουμε σπόρους λουλουδιών που θέλουμε ν' ανθίσουν τους καλοκαιρινούς μήνες (σκυλάκια, πανσέδες κλ.π.) Τέλος, μπορούμε να φυτέψουμε σπόρους ντομάτας σε μικρά δοχεία ή γλαστράκια με στόχο τη συγκομιδή στις αρχές του καλοκαιριού.

Καθαρισμός κι οργάνωση της αποθήκης/ περιποίηση εργαλείων.
Τα εργαλεία ίσως έχουν υποστεί φθορές, όπως χαλάρωση στα δεσίματα των σιδερένιων τμημάτων με τα κοντάρια. Λόγω των εκπτώσεων είναι μια καλή ευκαιρία να αγοράσετε ότι καινούργιο θέλετε, φόρμες εργασίας για το κήπο, γλάστρες, καινούργια εργαλεία, γάντια και κλαδευτήρια. Συγυρίζουμε την αποθήκη για να βρίσκουμε το καλοκαίρι εύκολα αυτά που θέλουμε

Design Magazine Team

Τοπικά Νέα & Ειδήσεις

   Τρικαλα Ενημέρωση