Φυτά μέσα στο σπίτι, ποια βοηθούν στον καλύτερο ύπνο;

 

ΦυτάΕάν αγαπάτε τα λουλούδια και θέλετε να τα έχετε μέσα στο σπίτι, μπορείτε να επιλέξετε εκείνα που είναι ικανά να σας χαρίσουν έναν καλύτερο ύπνο. Παραδοσιακά τα φυτά δεν πρέπει να είναι στον χώρο που κοιμόμαστε διότι μπορεί να βλάψουν την αναπνοή μας, πλέον οι ειδικοί λένε ότι ορισμένα από αυτά μας βοηθούν να κοιμόμαστε σε πιο καθαρή ατμόσφαιρα!

 

 

 

 

 

 

Φοίνικας Αρέκα

Φοίνικας Αρέκα

Είναι ιδανικός για όσους υποφέρουν από συχνά κρυολογήματα και άσθμα γιατί ενυδατώνει τον αέρα και τους βοηθά να αναπνέουν καλύτερα.

 

Αλόη Αλόη

Η αλόη έχει τη δυνατότητα να καθαρίζει τον αέρα και να απελευθερώνει οξυγόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας.

 

Κισσός Κισσός

Ερευνητές από το American College of Allergy, Asthma & Immunology ανακάλυψαν πως ο κισσός μπορεί να αφαιρέσει το 78% της μούχλας από τον αέρα του σπιτιού μέσα σε μόλις 12 ώρες.

 

Σανσεβιέρια Σανσεβιέρια

Η σανσεβιέρια ωστόσο, παράγει οξυγόνο και τη νύχτα όπως και η αλόη, πράγμα που βοηθά στην ανανέωση της ατμόσφαιρας.

 

Λεβάντα Λεβάντα

Βοηθάει στη χαλάρωση και στην ηρεμία. Μια φρέσκια λεβάντα (και όχι αποξηραμένη) απελευθερώνει περισσότερο άρωμα. Βάλτε μία στο υπνοδωμάτιό σας κατά προτίμηση δίπλα στο παράθυρο.

 

Σπαθίφυλλο Σπαθίφυλλο

Το σπαθίφυλλο είναι ένα φυτό που ανανεώνει φυσικά τον αέρα, δηλαδή απομακρύνει τα επιβλαβή χημικά (όπως π.χ. τη φορμαλδεΰδη, τη σκόνη που υπάρχει στον αέρα και άλλα αλλεργιογόνα) και απελευθερώνει οξυγόνο.

 

Γαρδένια Γαρδένια

Το άρωμά της έχει ηρεμιστικές δράσεις όπως και της λεβάντας. Βέβαια είναι λίγο έντονο για αυτό σε πολλούς μπορεί να μην αρέσει.

Design Magazine Team

 

 

 

Ακολούθησε το Design Magazine στο Twitter, στο Facebook και στο Instagram.

Τοπικά Νέα & Ειδήσεις

   Τρικαλα Ενημέρωση